Search

Custom Search

Translate

วันอังคารที่ 27 ตุลาคม พ.ศ. 2552

Spicy Triple Flavor Fish (Pla sam rod )

[pla+sam+rod.jpg]


Ingredients

grouper or any marine fish 400 g
red chilli 5
finely sliced garlic 1 tbsn
finely chopped coriander root 1 tbsn
finely chopped galangal ½ tbsn
finely sliced shallot 2 tbsn
sugar ¼ c
fish sauce 2 tbsn
vinegar 2 tbsn
tamarind juice 3 tbsn
cooking oil ¼ c

Preparation :

1. In case whole fish is used, scale, gut and rinse clean thoroughly. Score in strips on both sides. If fish steak is used, wash thoroughly. And drain well.

2. Put wok over medium heat. Pour in cooking oil just enough to cover fish. When oil is very hot, add fish and fry until golden brown and crispy on both side. Remove from heat and drain well.

3. Pound read large bird’s-eye chilli, garlic, coriander root, galangal and shallot together until smooth.

4. Heat oil in wok using high heat. Add chilli paste in ( 3 ). Fry until fragrant. Add sugar, fish sauce, vinegar and tamarind juice to taste and stir fry.

5. Pour mixture in ( 4 ) over fish. Serve garnished with coriander.

รายการบล็อกของฉัน

  • ตึกเอ็มไพร์สเตตวิศวกรรมมหัศจรรย์ - ตึกเอ็มไพร์สเตต วิศวกรรมมหัศจรรย์ นิวยอร์กน่าประหลาดใจของผู้เข้าชมในหลายวิธีที่ไม่ซ้ำกันและมีความสุข แต่นอกเหนือจากว่ามีบางสิ่งบางอย่างเกี่ยวกับสถานที่แห...
    2 เดือนที่ผ่านมา
  • 5 ประเภทบุคคลที่ทุกบริษัท ไม่อยากรับเข้าทำงาน - 5 ประเภทบุคคลที่ทุกบริษัท “ไม่อยากรับเข้าทำงาน ไม่ว่าคุณจะเป็นเจ้าของธุรกิจ มนุษย์เงินเดือน หรือคนว่างงานที่กำลังมองหางานอยู่ก็ตาม ย่อมรู้ว่าการหาคนทำงา...
    3 เดือนที่ผ่านมา
  • Wow I Like Yoghurt - *Wow I Like Yoghurt* There is evidence of cultured milk products being produced as food for at least 4,500 years. The earliest yoghurts were probably spon...
    2 ปีที่ผ่านมา
  • Celebrate 50 years of The Beatles - The Beatles: Backstage at " The Ed Sullivan Show"*Celebrate 50 years of The Beatles* *This piece by *Riccie Johnson is part of a series of essays to mark th...
    3 ปีที่ผ่านมา