Search

Custom Search

Translate

วันศุกร์ที่ 14 พฤษภาคม พ.ศ. 2553

YAM PLA MEUK


INGREDIENTS
500 grams squid
1/2 cup thinly sliced young ginger
1 onion, cut into thin slices
1 cup short lengths of Chinese celery
1/4 cup mint leaves1 thinly sliced red spur chilli

DRESSING INGREDIENTS
10 tiny hot chillies, finely pounded
3 garlic bulbs, peeled and finely pounded
3 tbsp. fish sauce
1/4 cup lime juice
Mix all the ingredients together.

PREPARATION

1. Remove the skin and the inedible portions the squid, wash well, carve the flesh in a crosshatch pattern, and then cut into bite-sized pieces.
2. Immerse the squid in boiling water for a short time, then remove and drain.
3. Place the squid in a bowl, add the onion , ginger, celery,and mint leaves, pour on the dressing and toss gently.
4. Transfer to a plate with lettuce, garnish with the spur chilli, carrot and serve

รายการบล็อกของฉัน

  • ตึกเอ็มไพร์สเตตวิศวกรรมมหัศจรรย์ - ตึกเอ็มไพร์สเตต วิศวกรรมมหัศจรรย์ นิวยอร์กน่าประหลาดใจของผู้เข้าชมในหลายวิธีที่ไม่ซ้ำกันและมีความสุข แต่นอกเหนือจากว่ามีบางสิ่งบางอย่างเกี่ยวกับสถานที่แห...
    2 เดือนที่ผ่านมา
  • 5 ประเภทบุคคลที่ทุกบริษัท ไม่อยากรับเข้าทำงาน - 5 ประเภทบุคคลที่ทุกบริษัท “ไม่อยากรับเข้าทำงาน ไม่ว่าคุณจะเป็นเจ้าของธุรกิจ มนุษย์เงินเดือน หรือคนว่างงานที่กำลังมองหางานอยู่ก็ตาม ย่อมรู้ว่าการหาคนทำงา...
    3 เดือนที่ผ่านมา
  • Wow I Like Yoghurt - *Wow I Like Yoghurt* There is evidence of cultured milk products being produced as food for at least 4,500 years. The earliest yoghurts were probably spon...
    2 ปีที่ผ่านมา
  • Celebrate 50 years of The Beatles - The Beatles: Backstage at " The Ed Sullivan Show"*Celebrate 50 years of The Beatles* *This piece by *Riccie Johnson is part of a series of essays to mark th...
    3 ปีที่ผ่านมา