Search

Custom Search

Translate

วันอาทิตย์ที่ 27 มิถุนายน พ.ศ. 2553

Fresh Jackfruit in Syrup


When a jackfruit tree is in full bloom, the huge oval-shaped fruits with their spiky covering hang heavily form the branches. The flesh inside the covering is a golden-yellow color. Jackfruits can be bought by the kilo, already peeled and sliced, from wet markets in many areas of Southeast Asia. They are also available canned.

Ingredient
1 kg (2 lbs) fresh or canned jackfruit flesh, sliced into short strips
500 ml (2cups) water
500 g (2 cups) sugar

Tipping
1. Wash the jackfruit strips well. Bring 250 ml (1cup) of the water to the boil in a saucepan. Drop the jackfruit strips into boiling water and cook over medium heat for 1 minute or until soft. With a slotted spoon, remove jackfruits from liquid and place in a heatproof bowl. Reserve liquid.

2. Add remaining 250 ml (1 cup) or water to the reserved liquid. Stir in sugar and simmer over medium heat for about 15 minutes or until sugar has completely dissolved and a slightly thick syrup has formed.

3. Pour syrup over jackfruit strips. Set aside for 1hour to cool before serving. Serve at room temperature. Alternatively, chill in a refrigerator for a few hours before serving...

รายการบล็อกของฉัน

  • ตึกเอ็มไพร์สเตตวิศวกรรมมหัศจรรย์ - ตึกเอ็มไพร์สเตต วิศวกรรมมหัศจรรย์ นิวยอร์กน่าประหลาดใจของผู้เข้าชมในหลายวิธีที่ไม่ซ้ำกันและมีความสุข แต่นอกเหนือจากว่ามีบางสิ่งบางอย่างเกี่ยวกับสถานที่แห...
    2 เดือนที่ผ่านมา
  • 5 ประเภทบุคคลที่ทุกบริษัท ไม่อยากรับเข้าทำงาน - 5 ประเภทบุคคลที่ทุกบริษัท “ไม่อยากรับเข้าทำงาน ไม่ว่าคุณจะเป็นเจ้าของธุรกิจ มนุษย์เงินเดือน หรือคนว่างงานที่กำลังมองหางานอยู่ก็ตาม ย่อมรู้ว่าการหาคนทำงา...
    3 เดือนที่ผ่านมา
  • Wow I Like Yoghurt - *Wow I Like Yoghurt* There is evidence of cultured milk products being produced as food for at least 4,500 years. The earliest yoghurts were probably spon...
    2 ปีที่ผ่านมา
  • Celebrate 50 years of The Beatles - The Beatles: Backstage at " The Ed Sullivan Show"*Celebrate 50 years of The Beatles* *This piece by *Riccie Johnson is part of a series of essays to mark th...
    3 ปีที่ผ่านมา