Search

Custom Search

Translate

วันอาทิตย์ที่ 5 กันยายน พ.ศ. 2553

Miso Soup

Miso Soup
(ภาพประกอบ)

This vegetarian soup is great for warming you up on cold winter days; although it\'s light, it\'s satisfying and nourishing. Makes four large or six smaller servings.

Steps:
1. Cut the tofu into 1/2-inch-thick slices and stack between two paper towels. Place the stack between two plates and weight the top plate with a heavy pot or cast-iron skillet.
2. Allow to drain for 30 minutes. (Image 1)
3. Bring a small pan with 2 c. water to a simmer and add the shiitakes to it. (Image 2)
4. Allow to simmer for 2 minutes and then remove from heat. Let the shiitakes soak in the water for 15 minutes.
5. Bring the carrots and broth to a boil in a large pot. Lower the heat to medium and cook for 9 minutes.
6. Meanwhile, remove the shiitakes from the soaking water. Strain the water into the carrots and broth.
7. Slice the shiitakes into thin strips and add to the pot. (Image 3)
8. Add the bok choy and pepper to the pot and cook for about 4 minutes.
9. Cut the tofu into small cubes. (Image 4)
10. Take 1/2 c. of the broth and mix it in a separate bowl with the miso, until smooth. Add this mixture back to the pot along with the tofu and reduce the heat to medium-low.
11. Cook for another 3 minutes and then serve, garnished with the green onion, sesame oil and seeds.

Tips:
Different misos - red, brown, and yellow are the most common - taste different. In general, the darker the miso, the stronger it is. Experiment with different kinds to see which you like best.

Look for miso in the refrigerated section of a supermarket or Asian market. (Wherever you find tofu, that\'s likely where you\'ll find the miso.)

You can use chicken broth instead of the vegetable broth.

In Japan, miso soup is eaten for breakfast.

รายการบล็อกของฉัน

  • ตึกเอ็มไพร์สเตตวิศวกรรมมหัศจรรย์ - ตึกเอ็มไพร์สเตต วิศวกรรมมหัศจรรย์ นิวยอร์กน่าประหลาดใจของผู้เข้าชมในหลายวิธีที่ไม่ซ้ำกันและมีความสุข แต่นอกเหนือจากว่ามีบางสิ่งบางอย่างเกี่ยวกับสถานที่แห...
    4 เดือนที่ผ่านมา
  • 5 ประเภทบุคคลที่ทุกบริษัท ไม่อยากรับเข้าทำงาน - 5 ประเภทบุคคลที่ทุกบริษัท “ไม่อยากรับเข้าทำงาน ไม่ว่าคุณจะเป็นเจ้าของธุรกิจ มนุษย์เงินเดือน หรือคนว่างงานที่กำลังมองหางานอยู่ก็ตาม ย่อมรู้ว่าการหาคนทำงา...
    5 เดือนที่ผ่านมา
  • Wow I Like Yoghurt - *Wow I Like Yoghurt* There is evidence of cultured milk products being produced as food for at least 4,500 years. The earliest yoghurts were probably spon...
    2 ปีที่ผ่านมา
  • Celebrate 50 years of The Beatles - The Beatles: Backstage at " The Ed Sullivan Show"*Celebrate 50 years of The Beatles* *This piece by *Riccie Johnson is part of a series of essays to mark th...
    3 ปีที่ผ่านมา