Search

Custom Search

Translate

วันอาทิตย์ที่ 5 กันยายน พ.ศ. 2553

Panang Mara Yud SaiPanang Curry with Bitter Gourd (Momordica)

Panang Mara Yud SaiPanang Curry with Bitter Gourd (Momordica)
(ภาพประกอบ)

Prepare:
2 Bitter Gourds (Momordica)9 pepper
1 tsp. minced coriander root
2 tbsp. minced garlic
1/2 cup minced chicken or pork
2 tbsp. fish sauce
1 cup coconut cream
1/2 cup coconut milk
2 tbsp. Panang Paste
3 kaffir lime leaves
1 tbsp. sugar
1 tbsp. thinly sliced kaffir lime leaves
1 tbsp. sliced red chili pepper

Cooking Instructions:
1. Clean the bitter gourd very well. Cut in half. Remove the inside part and rest them in the plate. Soak it in salt water if you want it not to be too bitter.
2. Ground the pepper, coriander root and garlic together. Add fish sauce and mix well with minced pork or chicken as you prefer.
3. Tuck the pork inside bitter guards and steam on boiling water for 10 minutes.
4. After that, pour coconut cream into the pot and put on medium heat. When it’s boiling and has aromatic smell, add Panang paste.
5. Add steamed bitter guard, mix well. Add coconut milk. Wait until it’s boiling again then add kaffir lime leave, fish sauce, and sugar. Make it taste the way you like.
6. Dress with sliced red chili pepper and kaffir lime leavesPanang (Penang) curry is a very popular dish here in the South of Thailand where we are now. The Muslim community really loves curry and there are curries of all sorts here. Cheap! Sorry, not many videos or photos lately since we’re eating out so much… More to come, we just need to get a kitchen first!

รายการบล็อกของฉัน

  • ตึกเอ็มไพร์สเตตวิศวกรรมมหัศจรรย์ - ตึกเอ็มไพร์สเตต วิศวกรรมมหัศจรรย์ นิวยอร์กน่าประหลาดใจของผู้เข้าชมในหลายวิธีที่ไม่ซ้ำกันและมีความสุข แต่นอกเหนือจากว่ามีบางสิ่งบางอย่างเกี่ยวกับสถานที่แห...
    2 เดือนที่ผ่านมา
  • 5 ประเภทบุคคลที่ทุกบริษัท ไม่อยากรับเข้าทำงาน - 5 ประเภทบุคคลที่ทุกบริษัท “ไม่อยากรับเข้าทำงาน ไม่ว่าคุณจะเป็นเจ้าของธุรกิจ มนุษย์เงินเดือน หรือคนว่างงานที่กำลังมองหางานอยู่ก็ตาม ย่อมรู้ว่าการหาคนทำงา...
    3 เดือนที่ผ่านมา
  • Wow I Like Yoghurt - *Wow I Like Yoghurt* There is evidence of cultured milk products being produced as food for at least 4,500 years. The earliest yoghurts were probably spon...
    2 ปีที่ผ่านมา
  • Celebrate 50 years of The Beatles - The Beatles: Backstage at " The Ed Sullivan Show"*Celebrate 50 years of The Beatles* *This piece by *Riccie Johnson is part of a series of essays to mark th...
    3 ปีที่ผ่านมา